Rondje Utrecht

Rondje UtrechtCapital Tours and Events geeft u de gelegenheid om op een geheel komische en ludieke wijze kennis te maken met het stralende middelpunt van Nederland: ‘Utrecht.’ Gezeten in een luxe touringcar wordt u met een overdosis Utrechtse humor begeleid door de geboren Utrechters ‘Koos Marsman’  en ‘Beppie Bontrop’, alias Ton van den Berg en Corinne Vis.

Na een authentiek Utrechts welkom vertrekt het gezelschap vanaf  het Jaarbeursplein naar de wijk Lombok, één van de eerste multiculturele wijken van Utrecht en de geboorteplek van Wim Sonneveld.

Als we met z’n allen even in het Verdomhoekje hebben gestaan gaat de trip via de wijken Pijlsweert, Ondiep, Overvecht, Tuinwijk en de Vogelwijk naar Wijk C.  De hoogste tijd voor een inspirerende wandeling.

Want zie daar, het borstbeeld van Anton Gesink. Uitgerekend vandaag vindt de  traditionele kranslegging plaats. De plechtigheid staat o.l.v. Rita van Beusekom, oud majorette van drumfanfare Wijk C, waar Anton ooit nog als vaandeldrager door de straten van Utrecht marcheerde.

Als de gemoederen weer zijn bedaard is het tijd voor een korte pauze. In de krochten van de Romeinse tijd geniet u van de hedendaagse geneugten. Dan is het tijd om nader kennis te maken met de inmiddels wereldberoemde ‘Domtoren’.

U wordt hartelijk ontvangen door Sjaan Confetti. Sjaan maakte vroeger furore als operazangeres en verzorgt nu de rondleidingen in de Dom. Maar ja, of het ook tot een echte rondleiding komt is bij Sjaan altijd de vraag…

Nadat we ons hebben losgerukt van Sjaan is het weer tijd om de bus op te zoeken.

Via de wijk Buiten Witte Vrouwen, het Wilhelminapark en Oudwijk staan we ook nog even stil bij het Spoorwegmuseum. Dat doen de treinen ook regelmatig dus waarom wij niet.

Na een verrassend, doch ludiek intermezzo, volgen we het spoor naar een echte Utrechtse held: Herman Berkien. Het boegbeeld van Utrecht en de ontdekker van Tineke Schouten.

Nadat we met het hele gezelschap zijn onvergetelijke ‘Utereg me stadje’ hebben gezongen is het tijd om weer koers te zetten naar het opstappunt.

Na een warm afscheid van uw host Koos Marsman komt er een eind aan deze unieke en ludieke kennismaking met onze Domstad en bent u er stellig van overtuigd:

Utrecht is zo Dom nog niet!!!

   

Beleef een unieke ervaring en stap in de wondere wereld van Capital Tours & Events!