Rondje Den Haag met SJORS & CO.

Tijdens dit programma maken de gasten van Sjors & Co. kennis met de vele gezichten die Den Haag kent. Natuurlijk doen wij ook het politieke hart van Nederland aan, vergeten wij de drankjes niet en kunt u “ook nog ff protesteren”. Tijdens de reis zullen  vreemde typetjes uw pad kruisen…

         

Het Rondje Den Haag is onderscheiden met:

  • De Nationale Evenementenprijs als “Leukste Stadsevenement van Nederland”
  • Den Haag Marketingprijs in de sector Economie en Toerisme
  • Innovatieprijs Nationale Evenementenprijzen

Rondje Den Haag : een belevenis om nooit meer te vergeten!

BEGIN VAN DE TRIP

Het komische Haagse duo Sjors & Co zullen u een wel erg korte uitleg geven over de inhoud van deze dag. Eigenlijk alleen maar een welkom, want de rest van het programma moet immers een verrassing blijven. Hierna start het programma , als dat maar goed gaat met Gerrit achter het stuur.

DE VOGELWIJK

De reis voert allereerst door de prestigieuze Vogelwijk, waar naast gepensioneerde ambtenaren, schoolhoofden en trendy yups, tevens Hagenaars met een veel te hoge hypotheekdruk wonen.

Op feilloze wijze zullen Sjors & Co de geheimen van deze wijk blootleggen, waarbij de gasten ook persoonlijk kennis kunnen maken met zo’n typische bewoner van deze wijk. Onze enige echte J.P. van Bockstein de Eerste, daar zal het waarschijnlijk ook wel bij blijven, legt nog even feilloos uit over hoe het nou zit met de vele typische gewoontes in deze wijk.

Maar zoals gezegd; Den Haag kent vele gezichten! De touringcar verplaatst zich dus snel naar de andere kant van de Laan van Meerdervoort en heet vanaf dit moment gewoon weer bus.

HAAGSCHE BLUF

Waar eens de Pasadenha Passage stond heeft de Geste Groep een uniek winkelgebied van ca. 6500m2 ontwikkeld, vol met botsende architectuurstijlen en details. Vanuit de hele wereld zijn gevel onderdelen, ornamenten, fonteinen en andere historische materialen hier naar toe gebracht en verwerkt.

Vanzelfsprekend zullen uw gastheren Sjors & Co. u op geheel eigen wijze kennis laten maken met de ondernemers van de Haagsche Bluf.

HET BINNENHOF

Hierna nemen wij u mee naar de plaats waar de Hollandse politiek haar kantoren houdt; het Binnenhof. Bij de fontein wacht de gasten een aangename verrassing, wanneer de daar  aanwezige oud-politicus Koos plots om wat euro’s komt vragen om zijn bestaan wat aangenamer te maken.

Sjors & Co proberen vanzelfsprekend Koos van zich af te schudden, maar deze blijkt over een prachtig stemgeluid te beschikken, dat wordt zingen voor de gasten!

Onder de prachtige fontein zullen wij het Haagse volkslied bij uitstek “Oh, Oh Den Haag” gaan vertolken. Nu maar hopen dat de politici hierdoor niet zijn wakker geschud!

Maar zoals u ziet, als ze aanwezig zijn werken de politici en de aanwezige media graag samen met Sjors & Co.

“NOG FF PROTESTEREN!”

Hierna vervolgt het Rondje Den Haag zich weer met de touringcar om de gasten naar de volgende bezienswaardigheid te brengen: de ambassades en een bijzondere rondgang rond het Plein 1813, arriveren wij bij het Vredespaleis!

De plek die internationaal bekend staat om zijn demonstraties en dat willen wij onze gasten niet onthouden. U verlaat de touringcar en krijgt van Sjors & Co. een heus spandoek aangereikt, waarna wij onze eigen demonstratie gaan houden.

Vanzelfsprekend wordt dit op de gevoelige plaat vastgelegd!

     

 Waarmee er dan echt een einde is gekomen aan deze ludieke trip door de Residentie. Sjors & Co. zwaaien de gasten met weemoed uit, misschien tot ziens bij het volgende rondje. Het Rondje is eveneens te combineren met een afsluitende borrel en/of feestavond.

Ook als wandelroute mogelijk.

Rondje Den Haag : een belevenis om nooit meer te vergeten!